JIMAK

Bos aku tengah sembang dengan Pengarah tempat aku, pasal JIMAK.

Well, bos aku lelaki, Pengarah aku perempuan, dan a few pegawai lain lelaki.

Kira Pengarah aku sorang je la perempuan.

Walau pun pintu bilik bos aku ni aku tutup, tapi sebab kan bos aku ni ala ala tertelan speaker, aku dengar dengan jelas apa derang sembang.

JIMAK kot JIMAK.

Bos aku ni la galak citer.

Katanya lah bos aku, ada satu cerita, pasal sorang pegawai bawahan, bgtau kat atasannya dia dah serahkan semua kerja dia. So dia nak pegi jimak lah.

Pegawai atasan pun mcm terkejut..apahal nak JIMAK siang hari, waktu opis plak tu.
Orang bawahan dia nak juga pegi JIMAK, sebab katanya bende wajib.
Pegawai dah nak naik angin, JIMAK kat rumah takleh ke? kenapa nak JIMAK waktu pejabat.
Orang bawahan kata, tadi dia siapkan kerja sampai terlepas waktu, sekarang la nak JIMAK.
Pegawai pandang sepi...JAMAK la..bukan JIMAK.


eh, kuat kot penceritaan dia..aku boleh dengar sutir sutir.
Dan sebenarnya, hari sebelum tu aku dah dapat orang share kat WA, FB.
Basi dah bos..basi. hahahaha

dan kalau yang lawak dari WA, dibawak diceritakan balik, rasanya kurang kelakar sangat.
Tp Pengarah tadi pun boleh tahan kuat dia gelak. Maybe ni first time dia dengar.

Takpe lah..

Gasak la bos.

saya pun selalu berJIMAK skarang.



JIMAK minyak
JIMAK duit
JIMAK tenaga


guana sek kita?

1 termakan hasutan:

musang berjanggut said...

ade gak terbace...myb bos ko nak pgarah gelak skali..die nak try pgarah ko tu..hahaha...nice try boss...

heartbeat.com