30 Ogos 2019

Hi...

Rasanya macam banyak nak citer kat blog.

Banyak nak luahkan kat blog since rasa mcm susah nak luah kat kawan-kawan yang terapat...

Tapi tu lah..skang ni 1st step nak re-create balik the memories.

kena edit balik apa yang boleh apa yang tak boleh berada kat blog ni ..kena ikut kesesuaian umur dan saiz Ahkak skang ni..

Skang ni ahkak ke Akka ke Kaka eh?

Eh, mana pegi blogger2 lama eh?


22 September 2013 - 22 September 2015

Hi Yuols!

Alhamdulillah, harini genap dua tahun ahkak geli berada di perantauan.

Kehidupan kami seisi keluarga setakat ni alhamdulillah, masih berlandaskan ciri ciri orang Melayu.
Berak kencing masih dibasuh dengan air lagi..tak guna lap lap tisu pun.

masih makan nasik dengan tangan. Nasi mesti lauk sambal sambal.
Makan keropok keping ngan cili sos lagi.
Kicap kipas udang pun masih sentiasa dalam stock
Belacan pun tak penah putus.
Dan tak penah lupa cakap melayu walau kekadang ada tersasul fakyu ke hape...

so, hows life?








heartbeat.com